Recepty

Panenka Starého Mäsiara

Panenka s grilovanou zeleninou a zemiakmi

  • Bravčová panenka – 2ks
  • Korenie
  • Horčica
  • Himalájska soľ
  • Olivový olej
  • Zemiaky
  • Červená repa
  • Čierne korenie

Gril rozohrejeme. V mažiari spolu podrvíme korenie, horčicu a soľ. Prilejeme olej a premiešame. Mäso umyjeme, osušíme a potrieme v marináde. Mäso položíme na gril a za občasného otočenia pomaly 20 až 30 minút grilujeme. Podľa potreby potierame zvyšnou marinádou.

Upečené mäso nakrájame na plátky a naservírujeme. Podávame s opečenými zemiakmi a pečenou cviklou.

Kuracie supreme

  • Kuracie supreme 4ks
  • Cesnak
  • Tymián
  • Olivový olej
  • Koreňová zelenina
  • Zemiaky
  • Červená cibuľa
  • Čierne korenie

Pripravené supreme namarinujeme olejom, cesnakom a tymiánom.

Mäso opečieme na panvici a pečieme v rozpálenej rúre pri teplote 190 °C asi 18 minút. Po opečení dáme mäso na dosku na chvíľu odstáť, aby nám z neho nevytiekla šťava z pečenia. Podávame s opečenou zeleninkou, krúžkami upečených zemiakov a maslovou redukciou (do výpeku z mäsa pridáme maslo a varíme kým sa neodparí voda).

Kuracie supreme Starého Mäsiara
Stejk Starého Mäsiara

Stejk

  • Hovädzia sviečková
  • Korenie
  • Olivový olej
  • Hrášok
  • Mrkva
  • Baklažán
  • Cuketa

Mäso na grilovanie vyberte z chladničky aspoň pol hodinu pred úpravou, nakrájajte ho na šírku približne dvoch centimetrov, osoľte a pridajte čierne korenie. Štetcom rozotrite po mäse olej. Gril si dobre rozpáľte a keď je pripravený, steak položte na rošt. Stejk grilujte podľa toho, ako veľmi ho chcete mať prepečený.

Nakoniec svoj dokonalý steak pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte štipkou soli. Plnú chuť stejku môžete vyvážit grilovanou zeleninkou.

Rebierka

  • Bravčové rebierka
  • Kečup
  • Med
  • Cesnak
  • Sójová omáčka
  • Olivový olej
  • Citrón
  • Chlebík
  • Uhorky

Rebierka nasolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry asi na 30 minút pri teplote 220°C. Zatiaľ si pripravíme omáčku. Zmiešame med, kečup, cesnak, sójovú omáčku, trochu oleja a šťavy z citrónu. Po polhodine rebierka vyberieme, vrchnú stranu potrieme omáčkou a dáme zapiecť. Po chvíli vyberieme, otočíme, potrieme aj druhú stranu a necháme dopiecť. Podávame s hriankami a uhorkami.

Bravčové rebierka Starého Mäsiara

Start typing and press Enter to search

Nákupný košík