Panenka s grilovanou zeleninou a zemiakmi
- Bravčová panenka – 2ks
- Korenie
- Horčica
- Himalájska soľ
- Olivový olej
- Zemiaky
- Červená repa
- Čierne korenie
Gril rozohrejeme. V mažiari spolu podrvíme korenie, horčicu a soľ. Prilejeme olej a premiešame. Mäso umyjeme, osušíme a potrieme v marináde. Mäso položíme na gril a za občasného otočenia pomaly 20 až 30 minút grilujeme. Podľa potreby potierame zvyšnou marinádou.
Upečené mäso nakrájame na plátky a naservírujeme. Podávame s opečenými zemiakmi a pečenou cviklou.
Kuracie supreme
- Kuracie supreme 4ks
- Cesnak
- Tymián
- Olivový olej
- Koreňová zelenina
- Zemiaky
- Červená cibuľa
- Čierne korenie
Pripravené supreme namarinujeme olejom, cesnakom a tymiánom.
Mäso opečieme na panvici a pečieme v rozpálenej rúre pri teplote 190 °C asi 18 minút. Po opečení dáme mäso na dosku na chvíľu odstáť, aby nám z neho nevytiekla šťava z pečenia. Podávame s opečenou zeleninkou, krúžkami upečených zemiakov a maslovou redukciou (do výpeku z mäsa pridáme maslo a varíme kým sa neodparí voda).
Stejk
- Hovädzia sviečková
- Korenie
- Olivový olej
- Hrášok
- Mrkva
- Baklažán
- Cuketa
Mäso na grilovanie vyberte z chladničky aspoň pol hodinu pred úpravou, nakrájajte ho na šírku približne dvoch centimetrov, osoľte a pridajte čierne korenie. Štetcom rozotrite po mäse olej. Gril si dobre rozpáľte a keď je pripravený, steak položte na rošt. Stejk grilujte podľa toho, ako veľmi ho chcete mať prepečený.
Nakoniec svoj dokonalý steak pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte štipkou soli. Plnú chuť stejku môžete vyvážit grilovanou zeleninkou.
Rebierka
- Bravčové rebierka
- Kečup
- Med
- Cesnak
- Sójová omáčka
- Olivový olej
- Citrón
- Chlebík
- Uhorky
Rebierka nasolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry asi na 30 minút pri teplote 220°C. Zatiaľ si pripravíme omáčku. Zmiešame med, kečup, cesnak, sójovú omáčku, trochu oleja a šťavy z citrónu. Po polhodine rebierka vyberieme, vrchnú stranu potrieme omáčkou a dáme zapiecť. Po chvíli vyberieme, otočíme, potrieme aj druhú stranu a necháme dopiecť. Podávame s hriankami a uhorkami.